Ne pitaj Peru koliko vrediš

Ne pitaj Peru koliko vrediš, već sebe!

Ako se prepuštaš drugima da određuju koliko vrediš, onda će ti oni lepiti nalepnicu, ako imaš oslonac u sebi onda ti njima predstavljaš vrednost koju osećaš da daješ i ne osećaš se loše zbog toga.

Svesno znaš šta umeš, šta možeš, koliko iskustva imaš, šta dobro radiš. Nesvesno ti potvrđuje da li to voliš, uživaš li u tome, je li to tvoja misija. Postavlja pitanje vidiš li svoj život na taj način i da li su tvoja uverenja u skladu sa svim tim što možeš.

Kad nađeš presek onda ne lutaš i ne može da te povredi Pera. Onaj koji te tera da mu kažeš koliko para hoćeš da bi radila u hotelu koji važi za jedan od najskupljih na svetu, a nedavno je otvoren i u Beogradu, neću ime navoditi!

Ko je Pera koji određuje koliko vrediš?

Priča je moja, istinita i ide ovako:

Ostala sam ,,između poslova“, što bi Ameri rekli. Završila sam letačku karijeru i svoje studije. Želela sam da se oprobam u hotelijerstvu, jer sam u avijaciji već stekla iskustvo. Sledeći korak je ostati na zemlji i ponuditi sebe kao PR u hotelu. Kako sam poslala CV odmah su me pozvali. Prvi krug sam prošla. Kada sam drugi put otišla, sačekao me je neki lik u farmerkama, vrlo ležernog stava, sa ne tako zavidnim fondom reči. Imao je čudnu energiju i još čudnije reakcije na moje odgovore. Ponudila sam šta sam imala, postavila granicu ispod koje ne želim ići i pozdravili smo se.

Posle nekoliko dana stigao mi je poziv za treći krug, koji sam odbila! Dve noći nakon drugog kruga sam imala san koji je vrlo jasno predstavio šta ja zaista mislim o tom poslu i ponudi. Pokazao mi je kako ja sebe vidim u odnosu na Peru i koliko ja ne bih bila srećna u celoj priči. Snovi koji su sledili napravili su karikaturu od situacije, tako da ja nisam ni pomislila da se preispitam. Samo sam se slatko nasmejala!

Za mene je esencija rasta i razvoja upoznavanje sebe, otkrivanje potencijala, mogućnosti, snaga, inspiracije koje čuvamo duboko u sebi. Mnogo toga lepog se krije u nama i našem nesvesnom, samo što se uvek plašimo da to otkrijemo. Jer je nepoznato, jer je nesvesno. Ali i kada zaronimo i izronimo darove treba da ih koristimo u svakodnevnom životu za svakodnevno radovanje.

Upravo je to bio cilj ove elektronske knjige: spojiti SVESNO i NESVESNO, jer samo je to celina.

Ako ti je ovaj tekst bio zanimljiv pročitaj više o tome kako da snove koristimo kao alat za rad na sebi.