Saznaj više o snovima

Saznaj više o snovima

Poenta razumevanja snova nije proricanje sudbine ili prepričavanje zanimljivih scena, već značajna poruka o našim unutrašnjim tokovima, psihičkom stanju i progresu kojem svi težimo.

Blog postovi stranice psihologija snova
Najjednostavnije ću ti objasniti šta snovi predstavljaju: snovi dolaze iz našeg nesvesnog uma. NEsvesno, kao što mu i samo ime kaže, nalazi se ispod praga svesti, nešto što nam nije trenutno dostupno. To što nam nije dostupno ne znači da ne postoji! Ono aktivno utiče na naš budni život, a mi ne umemo da objasnimo zašto na određeni način reagujemo, jer nismo mnoge stvari osvestili. 

Snovi su izraz nesvesnog u zanimljivim slikama, sa svim senzacijama: zvukovima, bojama, likovima, glasovima itd. Nesvesno kao mudriji deo nas (veći deo psihičke energije) kroz snove ,,pušta svoj glas” i pokušava da komunicira sa budnim umom (svešću).

POSTATI SAMOSVESNA OSOBA!

Samosvesnost nam daje mogućnosti da budemo realniji prema sami sebi i našim procenama, a tada će nas i drugi poštovati i ukazivati poverenje. Suprotno tome, kada nam nedostaje samosvesnost, postajemo manje uticajni, jer su drugi ljudi svesniji naših snaga i slabosti, nego što smo mi sami.

Polazna tačka za sve one koje žele da rade na sebi je pomirenje sa činjenicom da niko nije savršen i da svako, kao i mi, može da postane još bolji čovek. To je odnosi na sve aspekte života, zato je jako važno razumeti sebe i svoje postupke.

Svi sanjamo. Da li znaš da i životinje (sisari) sanjaju?Ako svi imamo podsvest i svi sanjamo, zašto ne bismo iskoristili ono što nam je dato za smislen i lakši život?Ako želiš da spoznaš sebe, ne možeš to uraditi direktnijim putem nego putem snova. To je kao da gađaš direktno u metu svoje esencije, svoje suštine. 

Katarina Radak zakazi seansu psihologija snova

Nesvesno ne smeš zanemariti, jer ako se to dogodi, gubiš celovitost bića. Jung je rekao da savršenstvo ne postoji, samo celovitost. Tako ako je bitna svest, treba biti važna i podsvest, jer ona vidi i dalje i jasnije od racionalnog dela bića.Snovi su specifičan izraz nesvesnog i svaki san je kao ,,nepročitano pismo”, koje kada otvorimo i razumemo, razumevamo sebe i svoje potrebe.